Cattery   Nieuws   De Blauwe Rus   Poezen   Katers   Kittens   Overig   Contact   Links   Gastenboek  
Poezen
Foto Gallery Dunoe


Aline Siva Katyusha Dunoe
HCM en PKD neg. 06-01-2009

Aline Siva Katyusha, Toesje voor vrienden, is bij ons in huis geboren. Deze mooie dochter van Eur.Ch. Marenka Dunoe en Gr.Int.Ch. Troika Sivi Tovaritsj is bij ons thuis geboren op 10 december 2007.
Onze kleinste meid heeft een motortje dat bijna de hele dag aanstaat een een heel scala aan kattekwaad. Ze zit graag overal met haar neusje bovenop en vindt alles en iedereen erg interessant.
Toesje moedert graag mee over de kittentjes van de andere poezen. Ze wast ze, speelt met ze en komt aanhollen als ze piepen. Voor haar eigen kittens is Toesje een geweldige moeder die een goede balans weet te vinden tussen de zorg voor haar kittens en de aandacht die ze zelf graag van ons wil. Ze besteedt haar tijd dan ook beurtelings tussen haar kittens en haar mensen
Hoewel Toesje zelf aan de kleine kant is, zijn haar kittens van een flink formaat. Toesje vind showen niet echt leuk en zal daarom niet op kattenshows te vinden zijn.
Diashow Toesje  


Kimara Silvan Naleerah

Kimara Silvan Naleerah is geboren op 25 december 2008. Een echt kerstkatje dus. Nelle is inmiddels uitgegroeid tot een mooie, elegante maar toch stevig gebouwde poes met prachtige hoge oren. Haar ogen zijn al schitterend groen en haar vacht is dik en verend en met een mooie zilverglans. Nelle kon het vanaf het begin goed vinden met onze kleine kater Cerebro Lyubovnik Dunoe (Nicky).Ze deelden vaak een mandje en renden en sprongen samen door het huis. Na Nicky's verhuizing naar Australie heeft Nelle aan Mischea gelukkig een goede vervangster om mee te rennen, springen en knuffelen.
Nelle is een expert in het vangen van vliegen en vlinders en vindt helaas ook wespen en ander stekend gespuis super interessant. De sprongen die ze maakt om haar prooien te vangen zijn enorm, maar ze heeft dan ook lange pootjes aan haar gestroomlijnde lijf. Nelly komt van oorsprong uit Australie en is geboren bij Lucy Nikiforos van cattery Kimara. Lucy heeft ons dit wondermooie meisje met prachtige stamboom toevertrouwd gezamelijk met Kimara Royalblu Mischea. We zijn haar erg dankbaar voor deze mooie kans om de cattery uit te breiden en genieten elke dag van de knuffels en capriolen van Nelly.

Kimara Royalblu Mischea

Mischea komt van oorsprong ook uit Australie. Daar is deze mooie, licht zilveren dame op 10 januari 2009 geboren in cattery Kimara van Lucy Nikiforos. Mischea is een mooie dame met prachtige snorhaarkussentjes, een heel lief gezichtje en een schitterende, dikke en verende vacht met enorm veel zilvertipping. Haar ogen zijn ondanks haar jeugdige leeftijd al prachtig groen. Mischea is een schitterende poes en zowel qua stamboom als qua karakter en uiterlijk een enorme aanwinst voor de cattery. Mischea is een echte knuffelpoes en is erg nieuwsgierig van aard. Ze is knuffelig en steekt letterlijk overal haar snuit in en tussen en is zo glad als een aal. We moeten dan ook erg uitkijken dat ze niet ontsnapt. Spinnen kan ze als de beste, maar miauwen is niet haar ding. Een zielig schor ieuw is alles wat ze er uit perst en vanwege het geluid dat ze maakt als je haar oppakt noemen we haar ook wel eens onze chiahuahua! Dat zorgt af en toe voor de nodige hilariteit wanneer je zoekt naar een klein piepend vogeltje en een stevige grote poes ziet.
Nelle en Mischea zijn dikke vrienden en halen gezamelijk het huis overhoop met hun renpartijen en streken.Castraten

Eur.Ch.Marenka Dunoe

Marenka Dunoe is bij ons geboren op 10 oktober 2003. Zij is een dochter van Iulinka van Terra de Bernescot en onze ex-kater Lyasjko Andrej Dunoe. Marenka is een heel lieve poes met een rustig karakter. Ze houdt erg veel van knuffelen en dan het liefst als ze dicht tegen je aan ligt. Haar buik is een van haar favoriete plekjes om geaaid te worden.
Marenka's naam is een samentrekking van de namen van onze dochter, Irenka, en haar beste vriendin, Marinka.
Marenka is een goede showpoes die heel ontspannen is op de keurtafel. Ook het soms lange wachten bij bijvoorbeeld B.I.S. verkiezingen maakt haar niet uit. Ze ligt dan lekker rustig op de arm en bekijkt alles om haar heen op haar gemakje.
Marenka is na haar laaste nestje, geboren op 19 februari 2010, gecastreerd en zal haar verdere leven gezellig bij ons huis blijven wonen. We hebben van haar kittens genoten en ze heeft ons veel, lieve en mooie nakomelingen gegeven.
stamboom
Diashow Marenka

Int.Ch.Iulinka van Terra de Bernescot
HCM en PKD neg. 11-09-2007

Iulinka van Terra de Bernescot is geboren op 2 juli 2002 bij Anne-Marie MariŽn in Deurne, Belgie. We hebben Iulinka uitgezocht op haar afstamming en haar type. We zochten een russendame als fokpoes bij onze eigen gefokte kater, Lyasjko Andrej Dunoe. Zowel qua stamboom als qua type paste Iulinka heel goed bij Lyasjko. Hoewel Iulinka zonder kinderen is opgegroeid, kon zij het al meteen goed vinden met onze drie kinderen. Vooral de jongste, toen twee jaar, heeft haar door het hele huis meegedragen. Iulinka vond en vindt dat allemaal prima.
Als kitten zat ze graag op mijn schouders als ik ergens mee bezig was en nog steeds volgt ze me door het huis. Wanneer ik aan de computer zit, komt Iulinka op schoot liggen en nog steeds springt ze als ze de kans krijgt op mijn schouder. Iulinka is een poes die iedereen komt begroeten en graag knuffelt. Jong of oud, het maakt haar niet uit. Iulinka heeft ons veel mooie en leuke kittens gegeven en mag bij ons in huis oud worden als gewaardeerde castraat.
stamboom
Diashow Iulinka  Gr. Int. Pr.Danitchka Trokline

Danitchka Trokline is een door vrienden van ons gefokt poesje. Haar moeder is Dezjda Dunoe en haar vader Sashova Orlov Almaz. Danitchka is een poesje met een zeer opgeruimd karakter. Ze houdt erg van aanhalen en schootzitten. Danitchka is bij de heren in ons gezin de favoriete poes. Ze is ook erg makkelijk naar andere poezen toe. Bij haar eerste nestje bleek dat Danitchka niet geschikt was voor het moederschap. Ze moest daardoor met een keizersnee bevallen. Toen bleek dat zij nooit een nestje gewoon op de wereld kon zetten en dit ook een risico voor haar gezondheid zou vormen, is zij gecastreerd. Zij blijft als huis en showpoes bij ons.
stamboom