Iulinka van Terra de Bernescot
Iulinka van Terra de Bernescot is geboren op 2 juli 2002 bij Mevr. A.M. MariŽn in Deurne, Belgie. We hebben Iulinka uitgezocht op haar afstamming en haar type. We zochten een russendame als fokpoes bij onze eigen gefokte kater Lyasjko Andrej Dunoe. Zowel qua stamboom als qua type paste Iulinka heel goed bij Lyasjko. Howel Iulinka zonder kinderen is opgegroeid, kon zij het al meteen goed vinden met onze drie kinderen. Vooral de jongste, toen twee jaar, heeft haar door het hele huis meegedragen. Iulinka vond en vindt dat allemaal prima. Als kitten zat ze al graag op mijn schouders als ik ergens mee bezig was en nog steeds volgt ze me door het huis. Wanneer ik aan de computer zit, komt Iulinka op schoot liggen. In het najaar van 2003 heeft Iulinka haar eerste nestje gekregen met Lyasjko. Ze beviel precies op de uitgerekende dag en heeft met bevallen gewacht tot ik er bij kon zijn. Ze is een hele goede, zorgzame moeder en zelfs met haar laatste zestal heeft ze geen moeite gehad om alle kittens te verzorgen en te zogen. Haar kittens zijn lief, stressbestendig en doen het goed op shows. Uit haar eerste nest hebben we haar dochter Marenka Dunoe aangehouden.

Iulinka van Terra de Bernescot

2-7-2002

stamboom

Marenka Dunoe

Marenka Dunoe is bij ons geboren op 10 oktober 2003. Zij is een dochter van Iulinka van Terra de Bernescot en onze Lyasjko Andrej Dunoe. Marenka is een heel lieve poes met een rustig karakter. Marenka's naam is een samentrekking van de namen van onze dochter, Irenka, en haar beste vriendin, Marinka. In januari 2005 heeft Marenka haar eerste nestje gehad. Ze is een lieve moeder, maar erg onafhankelijk. Zo is zij in haar eentje bevallen terwijl wij in de aangrenzende kamer zaten te ontbijten. Marenka is een goede showpoes die heel ontspannen is op de keurtafel. Ook het soms lange wachten bij bijvoorbeeld B.I.S. verkiezingen maakt haar niet uit. Ze ligt dan lekker rustig op de arm en bekijkt alles om haar heen op haar gemakje. We hopen in najaar 2006 weer een nestje van haar te hebben.

Marenka Dunoe

10-10-2003

stamboom

Danitchka Trokline
Danitchka Trokline is een door vrienden van ons gefokt poesje. Haar moeder is Dezja Dunoe en haar vader Sashova Orlov Almaz. Danitchka is een poesje met een zeer opgeruimd karakter. Ze houd erg van aanhalen en schootzitten. Danitchka is bij de heren in ons gezin de favoriete poes. Ze is ook erg makkelijk naar andere poezen toe. Bij haar eerste nestje bleek dat Danitchka niet geschikt was voor het moederschap. Ze moest daardoor met een keizersnee bevallen. Toen bleek dat zij nooit een nestje gewoon op de wereld kon zetten en dit ook een risico voor haar gezonheid zou vormen, is zij gesteriliseerd. Zij blijft als huis en showpoes bij ons. Haar dochter Zatazja Zofia is onze vierde poes.

Danitchka Trokline

7-10-2003

stamboom

Zatazja Zofia Dunoe
Zatazja Zofia Dunoe is onze vierde poes. Zij is op 30 december 2004 geboren uit Danitchka Trokline en Stari Chaika. Door de keizersnede van haar moeder waren haar eerste uren wat onzeker. Gelukkig had ze een goed geboortegewicht en begon ze na een paar dagen bijvoeding al snel zelf te zogen. Zatazja, door ons oneerbiedig Suffie genoemd, is een brutaal, bijdehand maar heel lief poesje. Ze is vrij groot voor haar leeftijd en heeft in haar uiterlijk veel van haar vader, Stari Chaika. Het gezellige, opgeruimde karakter heeft zij duidelijk van haar moeder, hoewel Paps ook een echte knuffelkat is. Wanneer Suffie oud genoeg is, zullen we ook voor haar een passende partner gaan zoeken.


Zatazja Zofia Dunoe

30-12-2004

stamboom

terug