Op deze pagina's komt de geschiedenis van Cattery von Eristhavi van Cees en Lena Korteweg te staan.
In de lente van 2006 heb ik contact opgenomen met de Familie Korteweg. Zij hadden namelijk in 1990 een poesje van Cattery Dunoe, toen nog van Irona Trok-Visser, gekocht.Dit was Natalya Dunoe, geboren 11-01-1990.


Natalya Dunoe

In de loop der jaren hebben zij enkele nestjes gefokt met Natalya en haar dochter Devoesjka von Eristhavi.
De reden dat ik contact met Cees en Lena heb opgenomen was dat ik graag wat meer wilde weten over de poesjes van voor mijn tijd en wat er met hen gebeurt was. Ik wilde graag bekijken hoe het met deze poezen en katers gesteld was. Hoe hun karakters waren, hun gezondheid en hoe de poezen zelf als moeders waren. Dit allemaal in verband met het voortzetten van de Cattery betere beslissingen te kunnen nemen over het fokken.
Het telefoongesprek was erg leuk en Lena Korteweg beloofde mij haar man te vragen alle informatie op te sturen via de mail. Ik was blij verrast toen ik eerst alle informatie over nestjes en dergelijke kreeg, en later zelfs hele uitgewerkte pagina's van moeders, vaders en kittens. Met toestemming van de Familie Korteweg komen deze pagina's nu hier te staan, als onderdeel van de website van Cattery Dunoe. Voor mij een stukje geschiedenis waar ik erg blij mee ben en voor anderen misschien heel leuk om naar te kijken hoe de rusjes er 16 jaar geleden uitzagen.
Bij deze nogmaals mijn hartelijke dank aan Cees en Lena Korteweg voor alle mooie foto's en informatie.

Eerste nest Natalya
Tweede nest Natalya
Eerste nest Devoesjka
Tweede nest Devoesjka
Foto's